Άνθρωποι

Άνθρωποι

Οι επιτυχημένες εταιρείες έχουν εξίσου επιτυχημένους ανθρώπους, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Δημήτρης Παπαδημητρίου - Ιδρυτής

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στη μακρά και ευδόκιμη καριέρα του στο Υπουργείο Οικονομικών είχε διατελέσει Διευθυντής Φορολογίας Εισοδήματος και Διευθυντής Φορολογικών Ελέγχων. Μετά την αποχώρηση του από το Υπουργείο, ανέλαβε τη θέση του Γενικού Οικονομικού Διευθυντή και Συμβούλου Διοίκησης μεγάλου Τραπεζικού Ομίλου. Υπήρξε ο ιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρείας μας από το 2010 μέχρι το 2022.

Σήμερα, η Εταιρεία μας είναι στελεχωμένη από ανθρώπους με πλούσια εργασιακή εμπειρία, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί πλήρως από οποιονδήποτε πελάτη. Οι άνθρωποί μας είναι η κινητήρια δύναμή μας, είναι εκείνοι που βρίσκονται δίπλα σας, με ευέλικτες και πρακτικές λύσεις, ενώ ταυτόχρονα επιδεικνύουν επαγγελματισμό και αξιοπιστία σε όποιο έργο μας ανατεθεί.

Την ηγετική ομάδα μας αποτελούν οι:

Ευάγγελος Καραμάνος

Ο Ευάγγελος Καραμάνος είναι πτυχιούχος Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών. Υπήρξε επί μακρόν υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών και συνταξιοδοτήθηκε έπειτα από 35 έτη γόνιμης για την υπηρεσία του πορείας. Ανέλαβε σημαντικές Διευθυντικές θέσεις και καθήκοντα, εκπροσώπησε το Υπουργείο σε συναντήσεις και ομάδες εργασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διετέλεσε εισηγητής σε εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής Επιμόρφωσης και ήταν επί δεκαετία μέλος Εθνικής Αρχής, σχετικής με τις αρμοδιότητες του, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε υπηρεσιακά όργανα και επιτροπές.

Νικόλαος Σπανός

Ο Νικόλαος Σπανός είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Έχει διατελέσει επί τέσσερις δεκαετίες ανώτατο οικονομικό στέλεχος ασφαλιστικών εταιρειών και μέλος του Σώματος Ορκωτών Λογιστών. Η εργασιακή εμπειρία του εκτείνεται σε όλο το φάσμα των λειτουργιών μιας επιχείρησης, με έμφαση στα αντικείμενα του χρηματοοικονομικού τομέα αυτής. Διδάσκει Λογιστική και Ελεγκτική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών. Υπήρξε εισηγητής σε πλήθος σεμιναρίων λογιστικού, φορολογικού και ασφαλιστικού περιεχομένου. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές και επαγγελματικές επιτροπές της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Στην Εταιρεία μας ασκεί τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου από τον Δεκέμβριο του 2022.

Μαρία Μενούνου

Η Μαρία Μενούνου είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό τίτλο στο Φορολογικό Δίκαιο από το Middlesex University of London. Έχει διατελέσει Διευθύντρια Φορολογίας Κεφαλαίου και Περιουσιολογίου του Υπουργείου Οικονομικών και της Α.Α.Δ.Ε. για περισσότερα από 15 χρόνια. Έχει συμμετάσχει, ως Πρόεδρος και μέλος, σε Επιτροπές αναμόρφωσης της φορολογίας ακινήτων, μηχανογράφησης των φορολογιών αυτών και κωδικοποίησης της φορολογικής νομοθεσίας για περισσότερα από 35 χρόνια.

Είναι φορολογικός σύμβουλος σε θέματα των φορολογιών ακινήτων και της φορολογικής διαδικασίας. Είναι εισηγήτρια για περισσότερα από 30 χρόνια, κυρίως σε φορολογικά θέματα επί ακινήτων, σε ημερίδες και σεμινάρια που διοργανώνονται από φορείς οικονομικούς, λογιστικούς κ.λ.π. Είναι εκπαιδεύτρια στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και στο Κέντρο Δια βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει επίσης διατελέσει εκπαιδεύτρια στη Σχολή Επιμόρφωσης του Υπουργείου Οικονομικών και στη Φορολογική Ακαδημία της Α.Α.Δ.Ε.

Θεόδωρος Δημητρόπουλος

Ο Θεόδωρος Δημητρόπουλος είναι δικηγόρος από το 2002 με ειδίκευση στο φορολογικό και το εμπορικό δίκαιο. Έχει πολυετή εμπειρία σε θέματα φορολογίας εισοδήματος, έμμεσης φορολογίας (Φ.Π.Α., χαρτόσημο), διεθνούς φορολογίας, φορολογικού σχεδιασμού, συγχωνεύσεων και εξαγορών, ασφαλιστικής νομοθεσίας και εμπορικών συμβάσεων. Έχει επίσης εκτεταμένη εμπειρία στην υποστήριξη των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια φορολογικών ελέγχων και έχει συμμετάσχει σε μεγάλα συμβουλευτικά έργα για σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Εταιρεία μας το 2017. Έχει εργαστεί για 12 έτη ως φορολογικός δικηγόρος σε Εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων (BIG 4) και ως δικηγόρος σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (LL.M.) στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, Η.Β. και έχει ολοκληρώσει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο φορολογικό δίκαιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δημήτρης Παπαδόπουλος

O Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι λογιστής με πολύχρονη προϋπηρεσία στον τραπεζικό τομέα. Αποφοίτησε από τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλίας. Εργάστηκε ως Προϊστάμενος Λογιστηρίου στην Διεύθυνση Καρτών της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα για 12 χρόνια και ως Assistant Manager στην Υποστήριξη Πελατών της Διεύθυνσης καρτών στην Τράπεζα Πειραιώς για 2 χρόνια. Στην Εταιρεία μας εργάζεται ως επικεφαλής της ομάδας λογιστικής υποστήριξης μεγάλης αλλοδαπής τράπεζας.